Het verhaal achter de gitaar

Hallo aspirant-gitarist! Heb je altijd al de droom gehad om gitaar te leren spelen? Of misschien wil je gewoon die ene vriend of vriendin zijn die tijdens kampvuuravonden iedereen kan vermaken met mooie gitaarklanken en echte meezingers? Wat je reden ook is, dit is de plek waar je muzikale gitaarreis begint! Al honderden beginnende gitaristen vinden hier de juiste informatie die ze nodig hebben. Van makkelijke liedjes zonder akkoorden, de mooiste (en makkelijkste) liedjes met basisakkoorden tot aan liedjes voor de gevorderde gitarist.
Ook bieden we hier informatie over wat de juiste gitaar voor beginners is, hoe je een gitaar moet stemmen en helpen we je bij het vinden van de juiste gitaarleraar bij jouw in de buurt of kun je kiezen voor een online gitaarcursus voor beginners. Kortom: alles wat je nodig hebt als beginnende gitarist!

Waarom De Gitaarmeester gestart?

Het online platform degitaarmeester.nl is gestart voor iedereen die gitaar wil leren spelen, op een laagdrempelige manier. Een online verzamelplek waar we artikelen publiceren met praktische tips en delen we het mooiste en beste wat we op YouTube kunnen vinden. Alles zodat jij vanuit huis en je eigen tempo jezelf kan ontwikkelen tot de gitarist die jij graag wilt worden.

Waarom kiezen voor online gitaar leren spelen?

Ondanks dat er vele goede aanbieders van traditionele fysieke gitaarlessen zijn in Nederland (zie bedrijvengids), bieden wij ook een online gitaarcursus aan. We zien dat steeds meer beginnende gitaristen de online cursus bestellen. Zelfs naast hun persoonlijke gitaarles. De redenen hiervoor van gitaristen is:

Flexibiliteit
We leven in een drukke tijd en online lessen kunnen op elk moment van de dag geraadpleegd en gevolgd worden. Hierdoor kun je gitaar leren spelen wanneer het jou uitkomt!

Oneindige herhaling van de lesstof
De online lessen die we op dit platform aanbieden kun je zo vaak terugkijken als je wenst. Dit is ideaal omdat je zo in je eigen tempo de lessen kunt gaan volgen. Sommige delen pak je snel op en andere delen wil je toch nog even een aantal keren terugkijken. Dat is met online videomateriaal natuurlijk ideaal.

Minder druk
Sommige mensen voelen zich comfortabeler als ze in hun eigen ruimte gitaar leren spelen, zonder dat iemand fysiek aanwezig is. Lekker op je gemak in je eigen comfort-zone.

Toegang tot veel lesmateriaal
Als online platform bieden we een breed scala aan lesmateriaal, zoals video’s, audiobestanden, akkoorden, en interactieve oefeningen.

Kosten
Niet geheel onbelangrijk zijn de kosten van gitaarlessen. Fysieke gitaarlessen gaan vaak vanaf € 30,- per uur. Online cursussen zijn veel goedkoper en bieden meer stap-voor-stap lesmateriaal. Bekijk hier de online gitaarcursus.

Community
Online gitaarcursussen hebben community-forums of groepen waar je vragen kunt stellen, ervaringen kunt delen en je kunt netwerken met andere gitaristen. Er zijn zelfs jaarlijkse live gitaarevents voor de online community’s.

Klaar om de eerste liedjes op de gitaar te leren spelen?

Gitaar leren spelen is een prachtige vaardigheid die je een leven lang plezier kan brengen. Of je nu droomt van grote podia of gewoon gezellig bij een kampvuur wilt spelen, met de juiste cursus of persoonlijke gitaarleraar en inzet kom je er zeker! Dus waar wacht je nog op? Pak die gitaar, bestel de online cursus of ga aan de slag met een persoonlijke gitaarleraar bij jou in de buurt.

Muzikale groet,
Team De Gitaar Meester

Over De Gitaarmeester