(Online) gitaarles in Rotterdam

Welk type gitaarles past het beste bij jou? De keuze is aan jou! 🙂

Online gitaarles

Online gitaarles

 • Flexibiliteit: Volg de gitaarlessen wanneer dit jou het beste uitkomt, gewoon lekker vanuit huis.
 • Eigen tempo: Je kunt een les zo vaak herhalen als je wilt. Ideaal als je een bepaald liedje of akkoord even wilt terugkijken en beter wilt oefenen.
 • Kostenbesparend: Online cursussen zijn een stuk goedkoper en bieden een breed scala aan extra lesmateriaal zoals video’s en audio meespeel-bestanden.

100% tevreden cursisten! Niet goed, geld terug garantie

Persoonlijk gitaarles

Persoonlijk gitaarles

 • Directe feedback: De gitaarleraar kan onmiddellijk correcties en aanwijzingen geven tijdens de gitaarles.
 • Motivatie door interactie: Direct contact met een gitaarleraar kan inspirerend werken en de motivatie verhogen.
 • Persoonlijke aanpak: De gitaarlessen kunnen volledig worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de leerling.

Zoek en vind een gitaarleraar in Amsterdam

Bedrijvengids gitaarles in Rotterdam

Vind direct de beste gitaarleraar in Rotterdam, die bij jou past!

Gitaarschool Rotterdam

Schoterbosstraat 17
3032 CN, Rotterdam
Google Maps

www.gitaarschoolrotterdam.nl

Frank Goverts

Keilestraat 3
3029 BP, Rotterdam
Google Maps

www.rotterdamgitaarles.nl

Yuri Rhodenborgh

Tochtstraat 79C
3036 SG, Rotterdam
Google Maps

www.schoolofmusic.nl

Bram Harmsen

Aleidisstraat 73C
3021 SG, Rotterdam
Google Maps

www.muzieklesbram.nl

De Gitaaracademie

Talmastraat 90B
3038 SV, Rotterdam
Google Maps

www.degitaaracademie.nl

Gitaarles Delfshaven

Coolhaven 558
3024 EK, Rotterdam
Google Maps

www.gitaarlesdelfshaven.nl

Niels Onstenk

Pretorialaan 18B
3072 EM, Rotterdam
Google Maps

www.nielsonstenk.com

Jouw bedrijf niet in de lijst en wil je graag een bedrijfsvermelding?

Ontdek jouw ideale gitaarles in Rotterdam

Of je nu online gitaarlessen overweegt of liever persoonlijk les krijgt in Rotterdam, het is essentieel om de perfecte match te vinden. Het gaat er tenslotte om dat je een leraar hebt die je muzikale groei en gitaarvaardigheden optimaal ondersteunt. Maar hoe start je die zoektocht? We hebben het proces vereenvoudigd door een uitstekende online gitaarcursus voor beginners aan te bevelen en een lijst van Rotterdamse aanbieders van gitaarlessen samen te stellen. De beslissing over wat het beste bij je past? Die is uiteraard aan jou!

Online gitaarcursus of persoonlijke gitaarleraar?

Het kiezen tussen een online gitaarcursus en persoonlijke gitaarles in Rotterdam kan een lastige beslissing zijn, maar beide opties hebben hun eigen unieke voordelen. Als je kiest voor een online gitaarcursus, geniet je van flexibiliteit en gemak. Je kunt leren op je eigen tempo, op elk moment dat het jou uitkomt, zonder je huis te verlaten. Dit kan bijzonder handig zijn als je een druk schema hebt. Bovendien zijn online cursussen vaak goedkoper dan persoonlijke lessen en bieden ze een groot divers aanbod van lesmaterialen, zoals video’s en interactieve oefeningen, die je keer op keer kunt bekijken en meespelen.

Aan de andere kant biedt persoonlijke gitaarles van een gitaarleraar in Rotterdam je de mogelijkheid om directe feedback te ontvangen. Er is een menselijke interactie. Je docent kan specifieke aandachtspunten identificeren en je helpen met gitaartechnieken die je misschien moeilijk vindt. Persoonlijke lessen kunnen ook meer gestructureerd en doelgericht zijn, afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Terwijl online cursussen je autonomie geven, zorgt persoonlijke begeleiding voor een dieper begrip en verbeterde vaardigheden door directe, menselijke interactie. Welke route je ook kiest, het belangrijkste is dat je plezier hebt in gitaar spelen en groeit als beginnend gitarist.

Wat kost een gitaarles in Rotterdam?

De kosten voor persoonlijke gitaarles in Rotterdam kunnen sterk variëren afhankelijk van de locatie, de ervaring van de docent en de duur van de les. Gemiddeld kun je denken aan een bedrag tussen de € 20 en € 50 per lesuur. Dit zijn echter schattingen; voor actuele tarieven is het verstandig om bij lokale muziekscholen of individuele gitaarleraar te informeren. Zie hiervoor ook onze bedrijvengids Rotterdam.

Wat kost een online gitaarles cursus?

De online gitaarles cursus die wij kunnen aanbieden is € 77,- (eenmalig). Je hebt 0% voorkennis nodig en krijg levenslange toegang tot de online basiscursus van 22 lessen, incl. gratis updates en online hulp van een ervaren gitaarleraar.

Als je gaat beginnen met gitaarles zijn er naast de lesgelden nog enkele andere kosten waar je rekening mee moet houden:

 • Aanschaf van een gitaar: Als beginner kun je kiezen voor een relatief goedkoop model, maar zorg ervoor dat de gitaar goed bespeelbaar is. Dit kan variëren van €50 voor een zeer basic model tot enkele honderden euro’s voor een gitaar van betere kwaliteit.
 • Gitaartas of -koffer: Handig voor transport en bescherming van je gitaar.
 • Stemapparaat: Essentieel om je gitaar goed gestemd te houden.
 • Capo: Handig hulpmiddel waarmee je de toonhoogte van de gitaar kunt veranderen.
 • Plectrums: Voor het aanslaan van de snaren.
 • Muziekstandaard: Om je muziekboeken of -bladen op te plaatsen tijdens het spelen.
 • Gitaarstandaard: Om je gitaar veilig neer te zetten als je niet speelt.

Daarnaast zijn er ook onderhoudskosten, zoals het af en toe vervangen van snaren. Als je verder wilt gaan, kun je later ook denken aan het aanschaffen van effectpedalen, een versterker (voor elektrische gitaren), en andere accessoires. Het is vooral belangrijk om te beginnen met de basis en van daaruit verder te bouwen op basis van je behoeften en muzikale voorkeuren.

Jouw eerste gitaar

Wat is een goede beginnersgitaar?

Gitaarles oefening 1

Mr. Probz – Waves (gitaarles voor beginners)

Gitaarles oefening 2

Metallica – Nothing Else Matters (tokkelen)

Gitaarles tip

Hoe pak ik gitaarakkoorden beter over?

Gitaarles basiscursus

€ 147,- € 77,-

Ook jij kunt gitaar leren spelen!

Maak de juiste start op je gitaar met deze online basiscursus.

100% tevredenheid cursisten

Gitaar spelen in de parken van Rotterdam

Rotterdam heeft verschillende prachtige parken waar je jouw gitaarlessen in de praktijk kunt brengen. Heerlijk met vrienden zingen met een hapje en een drankje. Een mooi park hiervoor is het Vroesenpark. Dit park ligt in het noorden van Rotterdam en is een populaire plek voor inwoners om te ontspannen, picknicken en genieten van de natuur. Er zijn ruime grasvelden en genoeg schaduwrijke plekken onder de bomen, ideaal om te zitten en muziek te maken.

Misschien wel de bekendste is Het Kralingse Bos. Een groot park in Rotterdam. Het heeft een prachtige plas en er zijn veel plekken waar je rustig kunt zitten met je gitaar. Of je nu een plekje aan het water zoekt of liever in het bos zit, er is genoeg keuze.

Vergeet niet om rekening te houden met de lokale regels en eventuele geluidsoverlast. Veel plezier met gitaar spelen in Rotterdam!

Vroesenpark Rotterdam

Het Vroesenpark in Rotterdam. Bron foto Wikipedia.org

Veelgestelde vragen van beginnende gitaristen

Direct antwoord op je vraag

Voor beginners wordt vaak een akoestische gitaar met nylon snaren (ook wel klassieke gitaar genoemd) aanbevolen vanwege de zachtheid van de snaren. Dit is echter afhankelijk van de muziekstijl die je wilt spelen. Een staalsnarige akoestische gitaar of een eenvoudige elektrische gitaar kan ook geschikt zijn.
Idealiter oefen je dagelijks met jouw gitaar, zelfs al is het maar 10-15 minuten. Regelmatig oefenen helpt je spieren en vingervlugheid te ontwikkelen. Ga het ook niet forceren! Het is belangrijk dat het leuk blijft en je stap voor stap verbetering voelt, ziet en hoort.
In het begin hoef jij je hier nog niet druk om te maken. Na verloop van tijd moet het vervangen van de snaren wel gebeuren natuurlijk. Dit hangt af van hoe vaak je speelt, maar over het algemeen is het goed om je snaren om de 3-6 maanden te vervangen, of als je merkt dat ze dof beginnen te klinken. Een setje gitaarsnaren is niet duur en kun je snel laten vervangen of zelf doen.

Ja, vooral in het begin kan het drukken op de snaren gevoelig zijn voor je vingertoppen. Na verloop van tijd zullen je vingers sterker worden en zul je eelt gaan ontwikkelen, waardoor de pijn afneemt. Gewoon doorgaan dus!

Je kunt je gitaar stemmen met een elektronisch stemapparaat, een stemvork, een piano of zelfs mobiele apps. Het is essentieel om regelmatig te stemmen, vooral voordat je gaat oefenen of (in de toekomst) gaat optreden.
Bewaar je gitaar op een plek zonder grote temperatuurschommelingen en uit direct zonlicht. Zet de gitaar altijd op kamertemperatuur in een gitaarstandaard. Lijkt ook nog eens mooi in de (woon)kamer! Reinig de gitaar regelmatig met een zachte doek en gebruik specifieke gitaarreinigingsproducten voor het hout en de snaren.

Gitaarles in andere populaire plaatsen