(Online) gitaarles in Nijmegen

Welk type gitaarles past het beste bij jou? De keuze is aan jou! 🙂

Online gitaarles

Online gitaarles

 • Flexibiliteit: Volg de gitaarlessen wanneer dit jou het beste uitkomt, gewoon lekker vanuit huis.
 • Eigen tempo: Je kunt een les zo vaak herhalen als je wilt. Ideaal als je een bepaald liedje of akkoord even wilt terugkijken en beter wilt oefenen.
 • Kostenbesparend: Online cursussen zijn een stuk goedkoper en bieden een breed scala aan extra lesmateriaal zoals video’s en audio meespeel-bestanden.

100% tevreden cursisten! Niet goed, geld terug garantie

Persoonlijk gitaarles

Persoonlijk gitaarles

 • Directe feedback: De gitaarleraar kan onmiddellijk correcties en aanwijzingen geven tijdens de gitaarles.
 • Motivatie door interactie: Direct contact met een gitaarleraar kan inspirerend werken en de motivatie verhogen.
 • Persoonlijke aanpak: De gitaarlessen kunnen volledig worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de leerling.

Zoek en vind een gitaarleraar in Nijmegen

Bedrijvengids gitaarles in Nijmegen

Vind direct de beste gitaarleraar in Nijmegen, die bij jou past!

Peter Harbers

Postweg 50
6523 LD, Nijmegen
Google Maps

www.gitaarlesharbers.nl

Wim van Stiphout

Groesbeeksedwarsweg 268
6521 DV, Nijmegen
Google Maps

www.wimvanstiphout.nl

Ed Galstaun

Koolemans Beynenstraat 8
6521 EV, Nijmegen
Google Maps

www.gitaarlesnijmegen.nl

Gitaarstudio Nijmegen

Richard Holstraat 7
6523 AE, Nijmegen
Google Maps

www.gitaarstudionijmegen.nl

Marcel Broersma

Antiloopstraat 11
6531 TK, Nijmegen
Google Maps

www.marcel-broersma.nl

Renze Bosman

Wezenlaan 161
6531 MN, Nijmegen
Google Maps

www.gitaarlesateliernijmegen.nl

Marloes Hanff

Ubbergseveldweg 8
6522 HH, Nijmegen
Google Maps

www.gitaarlessennijmegen.nl

Jouw bedrijf niet in de lijst en wil je graag een bedrijfsvermelding?

Gitaarles in Nijmegen: ontdek jouw perfecte match

Of je nu de voorkeur geeft aan digitale gitaarlessen of face-to-face gitaaronderwijs in Nijmegen. Het selecteren van de ideale leraar kan een flinke opgave zijn. Je zoekt namelijk een begeleider die jouw muzikale groei en gitaarvaardigheden intensief ondersteunt. Maar hoe start je die zoektocht? We hebben het jou gemakkelijk gemaakt door de voortreffelijke online gitaarlessen voor starters te suggereren en een lijst met Nijmeegse bedrijven te delen waar je je gitaarkunsten kunt verfijnen. Welke optie voelt voor jou het best? De beslissing is uiteraard aan jou!

Digitale gitaarlessen of face-to-face gitaarinstructie?

De keuze tussen digitale gitaarlessen en face-to-face gitaaronderwijs in Nijmegen kan complex zijn, maar beide benaderingen hebben hun eigen specifieke pluspunten. Met digitale gitaarlessen profiteer je van flexibiliteit en comfort. Je leert in je eigen ritme, wanneer het jou schikt, en dat allemaal vanuit je eigen comfortabele ruimte. Dit is vooral handig voor wie een volle agenda heeft. Daarnaast zijn digitale lessen vaak voordeliger dan persoonlijke sessies en bieden ze een rijk scala aan onderwijsmaterialen zoals video’s en interactieve modules, die je eindeloos kunt herhalen.

Anderzijds zorgt face-to-face gitaaronderwijs van een instructeur in Nijmegen voor onmiddellijke feedback en directe menselijke connectie. Jouw leraar kan specifieke verbeterpunten aanwijzen en assistentie bieden bij gitaartechnieken die je wellicht uitdagend vindt. Persoonlijke sessies kunnen bovendien meer gestroomlijnd zijn, helemaal aangepast aan jouw persoonlijke wensen en ambities. Waar digitale lessen je zelfstandigheid bieden, geeft directe begeleiding je een diepgaand inzicht en geoptimaliseerde vaardigheden dankzij de menselijke interactie. Ongeacht je keuze, is het cruciaal dat je plezier beleeft aan gitaar spelen en jezelf blijft ontwikkelen als gitarist.

Wat kost een gitaarles in Nijmegen?

De kosten voor persoonlijke gitaarles in Nijmegen kunnen sterk variëren afhankelijk van de locatie, de ervaring van de docent en de duur van de les. Gemiddeld kun je denken aan een bedrag tussen de € 20 en € 50 per lesuur. Dit zijn echter schattingen; voor actuele tarieven is het verstandig om bij lokale muziekscholen of individuele gitaarleraar te informeren. Zie hiervoor ook onze bedrijvengids Nijmegen.

Wat kost een online gitaarles cursus?

De online gitaarles cursus die wij kunnen aanbieden is € 77,- (eenmalig). Je hebt 0% voorkennis nodig en krijg levenslange toegang tot de online basiscursus van 22 lessen, incl. gratis updates en online hulp van een ervaren gitaarleraar.

Als je gaat beginnen met gitaarles zijn er naast de lesgelden nog enkele andere kosten waar je rekening mee moet houden:

 • Aanschaf van een gitaar: Als beginner kun je kiezen voor een relatief goedkoop model, maar zorg ervoor dat de gitaar goed bespeelbaar is. Dit kan variëren van €50 voor een zeer basic model tot enkele honderden euro’s voor een gitaar van betere kwaliteit.
 • Gitaartas of -koffer: Handig voor transport en bescherming van je gitaar.
 • Stemapparaat: Essentieel om je gitaar goed gestemd te houden.
 • Capo: Handig hulpmiddel waarmee je de toonhoogte van de gitaar kunt veranderen.
 • Plectrums: Voor het aanslaan van de snaren.
 • Muziekstandaard: Om je muziekboeken of -bladen op te plaatsen tijdens het spelen.
 • Gitaarstandaard: Om je gitaar veilig neer te zetten als je niet speelt.

Daarnaast zijn er ook onderhoudskosten, zoals het af en toe vervangen van snaren. Als je verder wilt gaan, kun je later ook denken aan het aanschaffen van effectpedalen, een versterker (voor elektrische gitaren), en andere accessoires. Het is vooral belangrijk om te beginnen met de basis en van daaruit verder te bouwen op basis van je behoeften en muzikale voorkeuren.

Jouw eerste gitaar

Wat is een goede beginnersgitaar?

Gitaarles oefening 1

Mr. Probz – Waves (gitaarles voor beginners)

Gitaarles oefening 2

Metallica – Nothing Else Matters (tokkelen)

Gitaarles tip

Hoe pak ik gitaarakkoorden beter over?

Gitaarles basiscursus

€ 147,- € 77,-

Ook jij kunt gitaar leren spelen!

Maak de juiste start op je gitaar met deze online basiscursus.

100% tevredenheid cursisten

Gitaarspelen met vrienden in Nijmegen

In Nijmegen zijn er diverse mooie parken waar je gitaar kunt spelen met vrienden. Een van de meest bekende en geliefde parken is het Valkhofpark. Hier kun je genieten van een stukje historie, aangezien er ruïnes zijn van een oude kapel en een Romeinse vesting. Het park heeft diverse rustige plekjes waar je kunt zitten en muziek kunt maken.

Een ander populair park in Nijmegen is het Goffertpark. Dit is een groot en ruim opgezet park waar regelmatig evenementen worden georganiseerd. Er zijn voldoende rustige plekjes te vinden waar je ongestoord kunt genieten van het spelen van gitaar met je vrienden.

Beide parken zijn makkelijk bereikbaar en bieden een mooie en rustige omgeving om te ontspannen en muziek te maken. Breng je gitaarles tot leven met je vrienden in het Valkhofpark of Goffertpark. Vergeet niet om rekening te houden met de omgeving en eventuele geluidsoverlast te voorkomen.

Goffertpark Nijmegen

Het Goffertpark in Nijmegen. Bron foto Wikipedia.org

Veelgestelde vragen van beginnende gitaristen

Direct antwoord op je vraag

Voor beginners wordt vaak een akoestische gitaar met nylon snaren (ook wel klassieke gitaar genoemd) aanbevolen vanwege de zachtheid van de snaren. Dit is echter afhankelijk van de muziekstijl die je wilt spelen. Een staalsnarige akoestische gitaar of een eenvoudige elektrische gitaar kan ook geschikt zijn.
Idealiter oefen je dagelijks met jouw gitaar, zelfs al is het maar 10-15 minuten. Regelmatig oefenen helpt je spieren en vingervlugheid te ontwikkelen. Ga het ook niet forceren! Het is belangrijk dat het leuk blijft en je stap voor stap verbetering voelt, ziet en hoort.
In het begin hoef jij je hier nog niet druk om te maken. Na verloop van tijd moet het vervangen van de snaren wel gebeuren natuurlijk. Dit hangt af van hoe vaak je speelt, maar over het algemeen is het goed om je snaren om de 3-6 maanden te vervangen, of als je merkt dat ze dof beginnen te klinken. Een setje gitaarsnaren is niet duur en kun je snel laten vervangen of zelf doen.

Ja, vooral in het begin kan het drukken op de snaren gevoelig zijn voor je vingertoppen. Na verloop van tijd zullen je vingers sterker worden en zul je eelt gaan ontwikkelen, waardoor de pijn afneemt. Gewoon doorgaan dus!

Je kunt je gitaar stemmen met een elektronisch stemapparaat, een stemvork, een piano of zelfs mobiele apps. Het is essentieel om regelmatig te stemmen, vooral voordat je gaat oefenen of (in de toekomst) gaat optreden.
Bewaar je gitaar op een plek zonder grote temperatuurschommelingen en uit direct zonlicht. Zet de gitaar altijd op kamertemperatuur in een gitaarstandaard. Lijkt ook nog eens mooi in de (woon)kamer! Reinig de gitaar regelmatig met een zachte doek en gebruik specifieke gitaarreinigingsproducten voor het hout en de snaren.

Gitaarles in andere populaire plaatsen