(Online) gitaarles in Eindhoven

Welk type gitaarles past het beste bij jou? De keuze is aan jou! 🙂

Online gitaarles

Online gitaarles

 • Flexibiliteit: Volg de gitaarlessen wanneer dit jou het beste uitkomt, gewoon lekker vanuit huis.
 • Eigen tempo: Je kunt een les zo vaak herhalen als je wilt. Ideaal als je een bepaald liedje of akkoord even wilt terugkijken en beter wilt oefenen.
 • Kostenbesparend: Online cursussen zijn een stuk goedkoper en bieden een breed scala aan extra lesmateriaal zoals video’s en audio meespeel-bestanden.

100% tevreden cursisten! Niet goed, geld terug garantie

Persoonlijk gitaarles

Persoonlijk gitaarles

 • Directe feedback: De gitaarleraar kan onmiddellijk correcties en aanwijzingen geven tijdens de gitaarles.
 • Motivatie door interactie: Direct contact met een gitaarleraar kan inspirerend werken en de motivatie verhogen.
 • Persoonlijke aanpak: De gitaarlessen kunnen volledig worden aangepast aan de individuele behoeften en voorkeuren van de leerling.

Zoek en vind een gitaarleraar in Eindhoven

Bedrijvengids gitaarles in Eindhoven

Vind direct de beste gitaarleraar in Eindhoven, die bij jou past!

Marcel van Dorst

Lohengrinlaan 15
5625 EK, Eindhoven
Google Maps

www.gitaarleseindhoven.nl

Gitaarschool Tijn

Lijmbeekstraat 157
5612 NC, Eindhoven
Google Maps

www.gitaarschooltijn.com

Michiel Verspaandonk

Tanimbarlaan 4
5641 GC, Eindhoven
Google Maps

www.gitaarles040.nl

Eric van den Elsen

Baronielaan 13
5628 BN, Eindhoven
Google Maps

www.ericgitaarles.nl

Jac Koop

Kerstroosplein 17
5644 ED, Eindhoven
Google Maps

www.gitaarles-eindhoven.net

EersteGitaarles

Coebergerstraat 24
5624 AV, Eindhoven
Google Maps

www.eerstegitaarles.nl

Ruud Post

Generaal Bothastraat 43
5642 NK, Eindhoven
Google Maps

www.ruudpost.com

Jouw bedrijf niet in de lijst en wil je graag een bedrijfsvermelding?

Gitaarles in Eindhoven: vind de beste match voor jou

Of je nu kiest voor online gitaarles of persoonlijke gitaarles in Eindhoven. Het vinden van de juiste match kan een hele uitdaging zijn. Je wilt immers iemand die jouw muzikale ontwikkeling en gitaartechnieken goed begeleidt. Maar waar begin je dan met zoeken? Wij hebben het eenvoudig voor je gemaakt, door de beste online gitaarcursus voor beginners aan te bieden en een overzicht van bedrijven in Eindhoven te geven waar je gitaarlessen kunt gaan volgen. Wat het beste bij jouw situatie en gevoel past? Die keuze laten we natuurlijk aan jou!

Online gitaarcursus of persoonlijke gitaarleraar?

Het kiezen tussen een online gitaarcursus en persoonlijke gitaarles in Eindhoven kan een lastige beslissing zijn, maar beide opties hebben hun eigen unieke voordelen. Als je kiest voor een online gitaarcursus, geniet je van flexibiliteit en gemak. Je kunt leren op je eigen tempo, op elk moment dat het jou uitkomt, zonder je huis te verlaten. Dit kan bijzonder handig zijn als je een druk schema hebt. Bovendien zijn online cursussen vaak goedkoper dan persoonlijke lessen en bieden ze een groot divers aanbod van lesmaterialen, zoals video’s en interactieve oefeningen, die je keer op keer kunt bekijken en meespelen.

Aan de andere kant biedt persoonlijke gitaarles van een gitaarleraar in Eindhoven je de mogelijkheid om directe feedback te ontvangen. Er is een menselijke interactie. Je docent kan specifieke aandachtspunten identificeren en je helpen met gitaartechnieken die je misschien moeilijk vindt. Persoonlijke lessen kunnen ook meer gestructureerd en doelgericht zijn, afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Terwijl online cursussen je autonomie geven, zorgt persoonlijke begeleiding voor een dieper begrip en verbeterde vaardigheden door directe, menselijke interactie. Welke route je ook kiest, het belangrijkste is dat je plezier hebt in gitaar spelen en groeit als beginnend gitarist.

Wat kost een gitaarles in Eindhoven?

De kosten voor persoonlijke gitaarles in Eindhoven kunnen sterk variëren afhankelijk van de locatie, de ervaring van de docent en de duur van de les. Gemiddeld kun je denken aan een bedrag tussen de € 20 en € 50 per lesuur. Dit zijn echter schattingen; voor actuele tarieven is het verstandig om bij lokale muziekscholen of individuele gitaarleraar te informeren. Zie hiervoor ook onze bedrijvengids Eindhoven.

Wat kost een online gitaarles cursus?

De online gitaarles cursus die wij kunnen aanbieden is € 77,- (eenmalig). Je hebt 0% voorkennis nodig en krijg levenslange toegang tot de online basiscursus van 22 lessen, incl. gratis updates en online hulp van een ervaren gitaarleraar.

Als je gaat beginnen met gitaarles zijn er naast de lesgelden nog enkele andere kosten waar je rekening mee moet houden:

 • Aanschaf van een gitaar: Als beginner kun je kiezen voor een relatief goedkoop model, maar zorg ervoor dat de gitaar goed bespeelbaar is. Dit kan variëren van €50 voor een zeer basic model tot enkele honderden euro’s voor een gitaar van betere kwaliteit.
 • Gitaartas of -koffer: Handig voor transport en bescherming van je gitaar.
 • Stemapparaat: Essentieel om je gitaar goed gestemd te houden.
 • Capo: Handig hulpmiddel waarmee je de toonhoogte van de gitaar kunt veranderen.
 • Plectrums: Voor het aanslaan van de snaren.
 • Muziekstandaard: Om je muziekboeken of -bladen op te plaatsen tijdens het spelen.
 • Gitaarstandaard: Om je gitaar veilig neer te zetten als je niet speelt.

Daarnaast zijn er ook onderhoudskosten, zoals het af en toe vervangen van snaren. Als je verder wilt gaan, kun je later ook denken aan het aanschaffen van effectpedalen, een versterker (voor elektrische gitaren), en andere accessoires. Het is vooral belangrijk om te beginnen met de basis en van daaruit verder te bouwen op basis van je behoeften en muzikale voorkeuren.

Jouw eerste gitaar

Wat is een goede beginnersgitaar?

Gitaarles oefening 1

Mr. Probz – Waves (gitaarles voor beginners)

Gitaarles oefening 2

Metallica – Nothing Else Matters (tokkelen)

Gitaarles tip

Hoe pak ik gitaarakkoorden beter over?

Gitaarles basiscursus

€ 147,- € 77,-

Ook jij kunt gitaar leren spelen!

Maak de juiste start op je gitaar met deze online basiscursus.

100% tevredenheid cursisten

Veelgestelde vragen van beginnende gitaristen

Direct antwoord op je vraag

Voor beginners wordt vaak een akoestische gitaar met nylon snaren (ook wel klassieke gitaar genoemd) aanbevolen vanwege de zachtheid van de snaren. Dit is echter afhankelijk van de muziekstijl die je wilt spelen. Een staalsnarige akoestische gitaar of een eenvoudige elektrische gitaar kan ook geschikt zijn.
Idealiter oefen je dagelijks met jouw gitaar, zelfs al is het maar 10-15 minuten. Regelmatig oefenen helpt je spieren en vingervlugheid te ontwikkelen. Ga het ook niet forceren! Het is belangrijk dat het leuk blijft en je stap voor stap verbetering voelt, ziet en hoort.
In het begin hoef jij je hier nog niet druk om te maken. Na verloop van tijd moet het vervangen van de snaren wel gebeuren natuurlijk. Dit hangt af van hoe vaak je speelt, maar over het algemeen is het goed om je snaren om de 3-6 maanden te vervangen, of als je merkt dat ze dof beginnen te klinken. Een setje gitaarsnaren is niet duur en kun je snel laten vervangen of zelf doen.
Ja, vooral in het begin kan het drukken op de snaren gevoelig zijn voor je vingertoppen. Na verloop van tijd zullen je vingers sterker worden en zul je eelt gaan ontwikkelen, waardoor de pijn afneemt. Gewoon doorgaan dus!
Je kunt je gitaar stemmen met een elektronisch stemapparaat, een stemvork, een piano of zelfs mobiele apps. Het is essentieel om regelmatig te stemmen, vooral voordat je gaat oefenen of (in de toekomst) gaat optreden.
Bewaar je gitaar op een plek zonder grote temperatuurschommelingen en uit direct zonlicht. Zet de gitaar altijd op kamertemperatuur in een gitaarstandaard. Lijkt ook nog eens mooi in de (woon)kamer! Reinig de gitaar regelmatig met een zachte doek en gebruik specifieke gitaarreinigingsproducten voor het hout en de snaren.